קצב ההתפתחות של תינוק בשנתו הראשונה הוא מעורר השתאות, מיונק חסר אונים, שאינו מניע את גופו כמעט, הוא מגלה במהירות יכולות מוטוריות שונות ופעולות אותן הוא יכול לבצע, כמו תפיסת חפצים, התהפכות, גלגול, ולאחר מכן זחילה והליכה, והופך כהרף עין לאיש קטן ופעיל. חשוב לאפשר לתינוק להגיע לניצול המקסימום של יכולותיו באמצעות גירויים משלל סוגים, ומשטחי פעילות המעניקים לו מרחב פעולה נוח. אילו סוגי משטחי פעילות לתינוקות קיימים ומדוע צריך אותם?
2 סוגי משטחי פעילות נפוצים, לשנתו הראשונה של התינוק
שלב 1: אוניברסיטה
עד גיל 5 חודשים ישנו משטח ייעודי המכונה "אוניברסיטה", השטח הלימודי הזה, עשוי משטח דק, צבעוני ומעוטר, אליו מחוברות קשתות, עליהן תלויים משחקים מגרי פעילות ומחשבה. חשוב לבחור אוניברסיטה שאינה עמוסת גירויים יתר על המידה, בעדיפות על צבעים רכים ובהירים, כדי לא להציף את התינוק ולבלבל אותו.
שלב 2: משטח פעילות רחב
זהו, הפעוט שלנו גדל, האוניברסיטה כבר קטנה עליו, והגיע הזמן להעבירו למשטח אחר מותאם. משטח הפעילות לגילאים של חצי שנה עד שנה, יהיה מעט קשיח ובעיצוב מחוספס, כדי לאפשר תנועה אופטימלית. כאשר התינוק שוהה על משטח זה, הוא יוכל לבצע פעולות של הרמת ראש, זחילה, והליכה בצורה טובה יותר, ובמינימום מאמץ.