שקשוקה היא מאכל פופולרי במטבח הצפון אפריקאי, המזרח התיכון והבלקן. היא עשויה מביצים ברוטב עגבניות ותבלינים, והיא בדרך כלל מוגשת כתוספת או כמנה עיקרית. השקשוקה היא מאכל פשוט להכנה, אך ישנם כמה טיפים שיעזרו לכם להכין אותה בצורה מושלמת.
מתכון לשקשוקה המושלמת
מצרכים:
- 5 עגבניות בשלות (כ-300 גרם)
- 3 כפות שמן
- 4 שיני שום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 פלפל חריף
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 5 ביצים
- חופן כוסברה
הוראות הכנה:
- הכנת הרוטב:
- חממו מחבת גדולה על אש בינונית.
- הוסיפו את השמן ותנו לו להתחמם.
- חתכו את השום והסיפו אותו למחבת וטגנו אותו מעט.
- חתכו את הפלפל החריף לפרותו או קוביות והוסיפו אותו למחבת עם השום.
- תנו לפלפל להיטגן מעט ולתרכך ולאחר מכן
- חתכו את העגבניות לקוביות קטנות.
- הוסיפו את העגבניות למחבת והוסיפו מים במידה ורטוב נראה קצת "יבש".
- חתכו את הכוסברה והוסיפו אותה לתערובת (אך השאירו חלק להוספה בסוף כדי שישאר רענן).
- הוסיפו את התבלינים וערבבו.
- מכסים את המחבת ומבשלים במשך 15 דקות, או עד שהרוטב מסמיך.
- הוספת הביצים:
- עשו גומות ברוטב כהכנה לכל ביצה.
- הוסיפו את ביצים לשקשוקה.
- זמן הבישול המדויק תלוי איך אתם מעדיפים את הביצים שלכם. ביצים יותר רכות מצריכות זמן בישול קצר יותא לעומת ביצים שמוכנות "עד הסוף" שמצריכות זמן בישול ארוך יותר.
- לסיום פזרו מעל את הכוסברה שנשארה.
טיפים להכנת שקשוקה מושלמת:
- השתמשו בעגבניות בשלות וטריות – עגבניות בשלות הן בעלות טעם עשיר יותר ועסיסי יותר. אם אתם משתמשים בעגבניות ירוקות, הוסיפו מעט סוכר לרוטב כדי להמתיק אותו.
- אל תוסיפו יותר מדי מים לרוטב, אחרת הוא יהיה דליל מדי.
- לשקשוקה מתוקה יותר בעלם מרקם סמיך ואחיד ניתן להוסיף רסק עגבניות.
- כדי להימנע משריפת השקשוקה והתדבקות הביצים למחבת כדי להשתמש במחבת או סיר "נון סטיק" איכותיים, תוכלו למצוא כאלה באתר נעמן.
אופציות שידרוג:
- ניתן להוסיף לשקשוקה גם ירקות אחרים: כמו פלפלים, תפוחי אדמה, פטריות או ירקות אחרים שאתם אוהבים.
- ממולץ להגיש את השקשוקה עם לחם: שקשוקה היא מנה נהדרת להגשה עם לחם או פיתות או כל סוג לחם אחר.
- ניתן להוסיף לשקשוקה גבינות לפי הטעם.
הנאה מובטחת!!